16 feb. 2011

Budapest

Tack Älskling!

Vi har haft det hur skönt och bra som helst. Vi kände oss som hemma och att komma hem kändes konstigt.

Dag 1.
Vi kommer fram på kvällen och är skithungriga. Vi lämnar av vår packning på hotellrummet som var helt makalöst. Vi hade en hall med helkroppsspegel, ett vardagsrum med en soffgrupp och TV, ett litet badrum och ett stort badrum med badkar och dusch och en bidé samt ett sovrum med en stor dubbelsäng, TV och en minibar. Deluxerummet var lätt över 70kvm stort och lyxigt som attan. Precis utanför hotellet fanns Mc Donald's och En Big Mac/New Yorkburgare mättare vandrar vi runt och tittar på vackra byggnader.

Dag 2.
Vi lämnar hotellet för fashionstreet som det kallas. Men om konstiga ungerska affärer med underliga souvenirer är fashion så vet jag inte riktigt vad jag ska tro längre. Nej, men längst bort på den gatan hittade vi en Zara och H&M, lite fashion iallafall. Vi hoppade sen in i en taxi och åkte till centraleuropas största köpcentrum - West end city center. Det var inte så mycket att hänga i granen, men stort var det. Vi åt på Friday's och var mätta i över 7 timmar. Heavy burger! Efter några tmmars strosande åkte vi till Gellert termalbad och det var riktigt skönt för benen. Vi avslutade kvällen på en restaurang och åt resans första ungerska måltid - gulaschsoppa. För 400kr fick vi förrätt, huvudrätt, två öl, två icetea och en mojito och då var detta ett turistställe där dom tog mer betalt.

Dag 3.
Vi vaknade och skulle gå till Arena plaza ett köpcentrum. När vi hade kommit till början av en bro förstod vi att vi hade gått fel. Så efter 45 minuters snabb gång var vi trötta i benen och tog därför en taxi åt andra hållet mot köpcentrumet. Där var utbudet hur bra som helst. Det fanns en bio på Arena plaza och vi såg Season of the witch med Nicolas Cage. Innan vi åkte hem tog vi varsin glass på en häagen dazs glassbar. På kvällen åt vi en alla hjärtans dag middag på en båt på floden. För förrätt, huvudrätt, två öl och en icetea betalde vi 300 sek. Vi avslutade kvällen på ett casino där vi vann lite cash. Cashing!

Dag 4.
Åkte vi hem och totalt på resan har vi gjort av med ca 1200 sek var. Då har vi åkt taxi överallt, ätit massa gott, varit på bio, badat termalbad och shoppat lite. Resan var jättelyckad och vi rekomenderar budapest varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar